MILLAISTA
SE ON ?
 

MITÄ
NIILLÄ
TUNNEILLA
TEHDÄÄN ?

Yksityistunnilla soitamme paljon pianon ja huilun säestyksellä käsittelyssä olevia kappaleita, jotta saamme kokonaiskuvan soitettavista kappaleista ja oppilaan harmoniataju ja yhteissoittotaidot kehittyvät. Soittoteknisten pulmien lisäksi pohdimme myös musiikkia itseään, sen tulkintaa ja historiaa sen taustalla. Tutustumme myös hieman muihin kyseisen ajan taidesuuntiin käymällä mm. taidemuseoissa, joista saamiamme kokemuksia ja vaikutelmia pohdimme työskennellessämme musiikin kanssa.
Jokaisella tunnilla tulee soittoläksy, jota jokainen harjoittelee kotona oman ehtimisensä mukaan. Säännöllisyys ja keskittyminen ovat tärkeitä asioita harjoittelussa ja tehokkuutta lisäävät myös oikeanlaiset harjoittelutekniikat. Niitä opettelemme tunnilla ja pitkällä ajanjaksolla keskittymiskykykin paranee. Soittamisessa, kuten muissakin taitoaineissa, aika on tärkeä tekijä ja on hyvä muistaa, että kuukaudessa ei synny valmista soittajaa (ei edes 30 vuodessa!). Soittoharrastus on elämäntapa, joka antaa paljon (joskus ammatinkin). Se vaatii aikaa ja aika tuo mukanaan paljon muuta positiivista, jotka kehittyvät siinä samalla, kuten juuri tuo keskittymiskyky, itseluottamus ja vastuunottokyky omasta edistymisestään. Tunnit pidetään pääsääntöisesti viikottain.

Huiluryhmässä ja lapsi-vanhempi -ryhmässä soitamme huiluilla yksi-, ja moniäänisiä kappaleita. Soitamme myös pianon säestyksellä eli ryhmä on kuin pieni orkesteri, jossa oppilaan harmoniataju ja yhteissoittotaidot kehittyvät. Käsittelemme aina myös kappaleiden taustatietoja, kuten säveltäjää tai musiikkityyliä/aikakautta. Ryhmähenkeen kuuluu, että kannustamme toisiamme ja opimme hyväksymään erilaisia oppijoita ja uskallamme myös itse olla sellaisia. Soittoläksyjä harjoitellaan kotona. Aloitamme alkeista. Tunti pidetään pääsääntöisesti viikottain. Max 8 osallistujaa per ryhmä.

Yhteissoittoryhmissä opetus painottuu yhteissoiton hiomiseen. Siinä sivussa tutustumme myös ohjelmiston tyylin sekä aikakauden erityispiirteisiin ja soittotapoihin. Soitamme kulloistakin ryhmää kiinnostavaa musiikkia ja teen tarpeen vaatiessa sovituksiakin. Ryhmään voivat ilmoittautua soittajat, jotka ovat soittaneet aiemminkin ja oma instrumentti on aiemmin tuttu. Lähtötason ei tarvitse olla korkea, sillä siinä soittaessahan taidot kehittyvät. Tarvitaan siis vain rohkeutta tarttua tilaisuuteen ja ilmoittautua. Ja tee se tänään! Tunti pidetään pääsääntöisesti viikottain.